Siirry suoraan sisältöön

Liikunnan Riemu

Riemukortti

Syyskausi pakettiin – futsal-miehillä vastassa ToPV

Niin se vaan taas syksy vierähti ja edessä on vuoden viimeinen ottelu, kun Ässä-Areenan parketille astelee Tornion Palloveikot. Riemun alkukausi ei ole ollut pisteiden valossa kovin mairitteleva, kymmenestä ottelusta plakkariin on tarttunut kuusi pistettä. Torniolla pisteitä on kasassa 12.

Urheilujargonissa kuulee usein sanottavan muun muassa, että ”voittaminen korjaa kaikki ongelmat” tai ”voittaminen on pirusti mukavampaa kuin häviäminen.” Reflektoidaanpa näitä seuraavissa kappaleissa ja pistetään syyskausi pakettiin.

”Voittaminen korjaa kaikki ongelmat”

Riemun pukuhuoneen suihkutiloissa on merkillinen tilanne. Sieltä löytyy monta tusinasuihkua sekä yksi ns. VIP-suihku. VIP-suihkuun on usein jonoa. Välillä eteen tulee tilanteita, kun jonottajien tunteet kuumenevat. Näin ollen on tärkeää, että Eino ”Tunnetaitovastaava” Muhonen on ottanut tilanteesta koppia. Riemun pukukopissa on tällä viikolla kaikunut minäviestit ja kaikilla on ollut mukavaa. Tästä palataankin yllä olevaan urheilujargonismiin. Pitäisikö Riemun keinotekoisesti kuitenkin alkaa lisäämään ongelmia, jotta ainoa tie niistä pois pääsyyn olisi voittaminen?

”Voittaminen on pirusti mukavampaa kuin häviäminen.”

No näinhän se on. Urheilua harrastavista kaikki voinevat yhtyä tähän jargonismiin. On kuitenkin myönnettävä, että kyllä muutenkin on hauskaa ollut, vaikka tappiot saavatkin mielen välillä matalaksi. Esimerkiksi Joonas ”Facebook” Madetojan somepreesens, J-P ”JiiPeen” Lanan huudattaminen sekä Ivan ”Apricooot” Culakin suomen kielen harjoittelu saavat aina hymyn huulille. Pukukopissa ei silti mikään tuo niin paljon Riemua kuin voittaminen. Sen takia joka ikinen kerta kopista lähdettäessä pistetään edelleenkin työhanskat käteen. Vastuu on kannettava, maha ei ole täynnä, uskokaa pois. Halu on kova aloittaa muutos ja vahva on tunne, että tästä se alkaa. Treeniviikot ovat olleet onnistuneita ja töitä on tehty.

Tornio on silti paha vastus, joilta kannattaa seurata ainakin Mergim Bushia ja väkivahvaa pivotia Sampo Alaa. Loppuun haluankin lainata erästä Riemun kopissakin puheissa ollutta hyvää ystävääni ja toivon, että huomenna kentällä nähdään kaksi nälkäistä joukkuetta, jotka tekevät kaikkensa voiton eteen; ”Kyllä kaikki jotka vähänkin urheilusta ymmärtää tietää, että sudelle pitää olla susi, eikä karjalanpaisti”.

Kuka kantaa vastuun? Kenellä on jo maha täynnä karjalanpaistia? Kuka antaa tuomarille kritiikkiä huutaen ja kuka käyttää minäviestejä? Kuka tuulettaa kuin John Travolta? Näihin kaikkiin saat vastauksen huomenna Ässä-Areenalla 14.00.