Siirry suoraan sisältöön

Liikunnan Riemu

Riemukortti

Tiukka ja tunteikas derby päättyi pettymykseen

Kuten kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen, tarjosi KaDyn ja Riemun kauden toinen DerbyJKL futsalviihdettä koko rahan edestä. Vaiherikas ottelu pysyi jännittävänä aivan viimeisille sekunneille asti, mutta lopulta täydet kolme pistettä päätyivät jälleen Jyväskylän punamustalle puolelle KaDyn korjatessa potin loppulukemin 7–5 (2–3).
Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, ja kumpikin joukkue onnistui luomaan muutamia lupaaviakin maalipaikkoja. Riemu kuitenkin otti ensimmäisenä kuskin paikan tulostaululla, kun Joonas ”Made in JYU” Madetoja ohjasi kulmapotkutilanteesta Elias ”Ai mun kylkiluu” Martikaisen laukauksen oikean jalan pohkeellaan verkkoihin – lähes aivan kuten viikko sitten myös GFT:tä vastaan. KaDy punnersi kuitenkin tasoihin ajassa 11:40, kun Jailson De Souza Veiga ohjasi näppärästi maalin edestä Umbron Riemu-maalin oikeaan laitaan. Maalien latominen vuoron perään jatkui, kuin vajaa kolme minuuttia edellisestä Topias ”Zicky” Tiainen ja Jarkko ”Jahrsa” Niskajärvi murtautuivat tyylillä laidalta, ja ensin mainittu pääsi ujuttamaan Riemun jälleen maalin johtoon – KaDy kuittasi tämän kuitenkin vajaan kahden minuutin päästä Jere Intalan hurjasteltua laidalta läpi viimeistelemään taka-alanurkkaan. Viimeisen sanan ensimmäiselle puoliajalle sanoi kuitenkin vierasjoukkue, kun Joonas ”Facebook Influencer” Madetoja tälläsi 10-metriseltä illan toisensa, ja tauolle lähdettiin Riemun 2-3-johtotilanteessa.

Toiselle jaksolle kotijoukkue onnistui terävöittämään pelaamistansa hieman vieraitansa paremmin, ja pelin painopiste alkoi kääntyä enemmän kohti mustaturkoosia maalia. Toistaiseksi Riemun veräjänvartija Eino ”Myöhässä” Muhonen kuitenkin kesti ja heitteli ensin maltillisia löylykauhallisia kylmää vettä KaDyn suuntaan torjunnoillansa ja kaiken kukkuraksi kaatoi vielä ajassa 26:49 monikymmenlitraisen, täynnä jääpaloja olevan vesisaavillisen sadevettä KaDy-hirviön niskaan tinttaamalla pallon verkkoon omalta maalivahdinalueeltansa yli hyökkäyksen jäljiltä vasta omaa maalia kohti juoksemassa olleen Niila-Ville Laitisen.

Vajaat kaksitoista minuuttia ennen täyttä aikaa Riemun urakka johtoasemansa pitämiseksi vaikeutui merkittävästi, kun kenties hieman yli menneessä derbykiimassa Leevi ”Katoin tossa, et oliko sit kuitenkaan keltanen kortti” Kemppainen hankki itselleen kieltämättä hölmöhkösti ottelun toisen varoituksensa, jonka myötä tuomaristo ohjasi hänet ystävällisesti ulos pelikentältä. Tämän seurauksena Riemu joutui kahden minuutin miesalivoimalle, josta kestettiin kunniakkaasti kolme neljäsosaa, mutta lopulta ajassa 29:38 Jere Intala töräytti päivän toisellaan Riemun johtoaseman yhteen maaliin. Tästä ei kauaa nokka tuhissut, kun peli olikin jo tasan 4–4 Newton Juniorin tuikattua vauhdikkaan porhalluksensa jälkeen ottelun kahdeksannen maalin. Riemun musta pariminuuttinen kruunautui pelikellon näyttäessä aikaa 31:01, kun Tero Intala palautti Muhosen aikaisemmin viskomat vedet ihan rehellisinä jääpaloina suoraan pelipaidan sisään laakaisemalla kulmapotkutilanteesta pallon tylysti etuylänurkkaan: 5–4 ja KaDy ensimmäistä kertaa johtoasemassa.

Tästä johtoasemasta punamustat eivät sitten enää luopuneet. Intalan veljeksistä Tero sivalsi illan toisensa vaivattomasti tyhjiin reilut kolme minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Riemu lipsautti ylivoimapelissänsä pallon vapaaseen paikkaan vastustajalle. Tästä eivät vieraat kuitenkaan lannistuneet, kun varsin nopeasti ero kurottiin takaisin yhteen maaliin Juuso ”Southead” Eteläpään ja Elias ”Työtön eli futsalammattilainen” Martikaisen runnottua rehellisen tahtomaalin jälkimmäisen sutiessa pallon lopulta KaDyn kuuden metrin alueen sisältä verkkoihin. Viimeisen maalin eron kuromiseen jäi siis vielä lähes kolme minuuttia, mutta viimeinen silaus jäi uupumaan, ja lopulta Newton Jr. laittoi juuri ennen summerin sointia isäntien seitsemännen tyhjiin, ja ottelu loppuikin sitten siihen.

Ei tullut palkintoa Riemulle siis tälläkään kertaa. Vahva ensimmäinen jakso sekä kahden maalin johtoasema valui hiekkana sormien välistä jälleen kerran kuvastaen kenties koko päättynyttä kahdenkymmenenkahden ottelun runkosarjarupeamaa.
No eipä siinä, sitten kohti liigakarsintoja! Vastaanhan tulee rakas melkein-paikallisvastustaja JoSePa, joten derbyhengessä päästään jatkamaan myös vielä vähintään kaksi ottelua, ja toisaalta kelpaahan se myös. Joutsalaisten kanssa on käyty hyviä vääntöjä sekä liigassa että myös liigakarsinnoissa, kun kaudella 2017–18 JoSePa kepitti Riemun juuri vastaavassa tilanteessa Futsal-Ykkösestä tulevana haastajana. Toisaalta myös Riemulla viimeisin kokemus liigakarsinnoista on voitokas, kun tuolloin heti seuraavalla kaudella noustiin karsintojen kautta nykyiselle liigastintille kaatamalla PJK puhtaasti otteluvoitoin 2–0. Kausi siis jatkuu ja jännitettävää riittää, ei muuta kuin töitä!