Siirry suoraan sisältöön

Liikunnan Riemu

Riemukortti

Futsal-miesten runkosarja päättyy derbyyn

Lauantaina Ässä-Areena isännöi taas ainakin runkosarjan mittapuulla isointa futsalotteluaan, kun Riemu ja KaDy ottavat taas mittaa toisistansa DerbyJKL:n merkeissä, tällä kertaa KaDyn isännöimänä. Mustaturkoosin ja punamustan peitsien kolistelu alkaa klo 16:00, kuten alkavat kaikki muutkin Miesten Futsal-Liigan viikonlopun ottelut – onhan kyseessä runkosarjan viimeinen kierros!

Viime viikonloppuna Riemun vieraana pyörähtänyt GFT ryöväsi täyden pistepotin tiukkojen vaiheiden jälkeen Espooseen lukemin 1-2. Esitys oli kaikin puolin suoraselkäinen ja ryhdikäs, mutta kipeästi pisteitä kaipaava Riemu-lauma ei tulokseen luonnollisesti ollut tyytyväinen. Ottelu valoi kuitenkin runsaasti uskoa kohti derbyä sen suhteen, että sarjan suurimpia pystytään tosissaan vielä haastamaan viimeisissä otteluissa.


Riemun kausi on ollut sanalla sanoen vaikea. Ajoittain on tuntunut, että on sitä sitten pelattu huonosti, keskinkertaisesti tai hyvin, on lopputulos ollut aina kuitenkin sama: tappio. Kahdestakymmenestäyhdestä ensimmäisestä ottelusta haaviin on tarttunut vain yksi täyden kolmen pisteen voitto ja pisteitä kokonaisuudessaan vain 13, joka tarkoittaa tällä hetkellä 11. eli liigakarsijan sijaa. Peräpään taisto suoran putoamisensa jo muutama kierros sitten varmistanutta FC Kiistoa lukuun ottamatta on kuitenkin vielä täysin auki, kun TPK on Riemulta vain yhden pisteen ja AU kaksi pistettä karussa. Riemu toki on ainoa tästä kolmikosta, jolla suora säilyminen ei ole enää täysin omissa käsissä, mutta kun TPK isännöi päätöskierroksella SoVoa ja AU GFT:tä, voi Riemulle tulla näistä suunnista apuja ja kipuaminen pois karsijan paikalta olla täysin hoidettavissa. Riemulla on myös tästä kolmikosta paras maaliero, joka myös tasatilanteissa kääntäisi vaa’an jyväskyläläisille. Näistä eduista huolimatta on varmaa, että pisteitä tarvitaan, sillä jos niitä jää lauantailta käteen nolla, ei yhdenneltätoista sijalta ole asiaa pois.

Miesten Futsal-Liigan sarjataulukko ennen päätöskierrosta
Kauden ensimmäinen DerbyJKL tarjosi ennennäkemätöntä futsalviihdettä, kun Ässä-Areenan digitaaleilla seisoi päätössummerin soidessa jopa käsittämättömiksi luonnehdittavat 10-13-loppulukemat KaDyn hyväksi. Tuon kamppailun jälkeen joukkueet ovat tosiaan kulkeneet varsin eri polkuja läpi runkosarjan, mutta nyt päästään taas mittelemään keskinäisestä paremmuudesta päätöskierroksella. Todennäköisesti kummankin joukkueen toiveissa voisi olla hieman hallitumpi ottelukokonaisuus kuin tuo hyvin ailahdellut 23 maalin ilottelu syyskuussa. Toisaalta kansa viihtyi ja keskustelua ottelun jälkeen riitti, joten mikäs siinä!
KaDyn runkosarjamenestys on tällä kaudella pohjannut ainakin tehopisteiden valossa brasilialaiskolmikko Italo Henrique Macedo Basilio – Newton de Souza Queiroz Junior – Jailson de Souza Veiga varaan. Vaikka suurin prosenttiosuus tälle kolmikolle punamustan menestyksestä todennäköisesti meneekin, annettakoon pieni erityismaininta myös taholle nimeltä Maksamattomat Velat, joka on joukkueen taustalla tehnyt tärkeää ja hiljaista työtä toiminnan mahdollistamiseksi. On hyvä, että tämäntyyppisetkin pyyteettömät työjuhdat kuitenkin lopulta nostetaan ansaitsemaansa valokeilaan ja palkitaan myös ihan Palloliitonkin toimesta (https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/kampuksen-dynamon-pelaajasiirtojen-rajoitus-jatkuu-pistevahennys-kaudelle-2023-20/), kaikki kunnia hälle!
??
No huuli huuli, se siitä ja keskityttäköön tästedes vain omaan tekemiseen, sillä ei rakkaan paikallisvastustajan ensi kauden miinuspisteet paljoa omaan toimintaan vaikuta, jos itse otellaan sarjatasoa alempana Futsal-Ykkösessä. Joten: katse kohti lauantaita ja kovan väännön jälkeen tarvittava määrä pisteitä plakkariin ja kausi pakettiin!
Saako runkosarja onnellisen päätöksen? Kantaako alkuviikon työnteosta seurannut superkompensaatio riittävän hyvin lauantaille asti? Nähtäisiinkö taas 3 vs 3 -futsalia? Ja ennen kaikkea: kaatuuko KaDy-hirviö?
DerbyJKL: KaDy – Riemu, 18.3.2023 klo 16:00, Ässä-Areena ja Ruutu+