Siirry suoraan sisältöön

Liikunnan Riemu

Riemukortti

Riemun historiaa

Kuutisen vuotta ennen Liikunnan Riemun perustamista oli perustettu miesten jalkapallojoukkue FC Liikunta, joka koostui liikuntatieteellisen tiedekunnan opiskelijoista. Pelaajat edustivat Jyväskylän yliopistoa joka kesä Euroopassa opiskelijoiden EM-kisoissa, jonne lähetetään joukkue vielä tänäkin päivänä. Aikaa kului ja syntyi ajatus yhdistää Liikunnalla toimivat lajit saman seuran alaisuuteen ja perustaa liikuntalaisten yhteinen urheiluseura.

Campuksen Koonnolla on pitkät perinteet vuodesta 1992 lähtien, ja nimeä onkin edustettu niin joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa kuin tanssissakin. Campuksen Koonto on voittanut joukkuevoimistelun MM-kultaa vuonna 2000 ja saanut muitakin arvokisamitaleja, kuten Tuuli Matinsalon kilpa-aerobicin MM-kullan vuodelta -96. Campuksen Koonto -nimi kulkee yhä edelleen Riemussa, sillä tanssijaosto on nimetty CaKo:ksi ja joukkuevoimistelujaosto, Pantterit, edustavat kilpailuissa nimellä Campuksen Koonto. 

Näistä ajoista on tultu pitkälle, sillä nykyään Liikunnan Riemu edustaa koko Jyväskylän yliopistoa, ja seuraan kuuluu tällä hetkellä (v. 2023) 17 eri jaostoa ja 23 joukkuetta. Melkoinen lajikirjo siis! 

Nykyään seuran nimi viittaa liikunnan riemukkaaseen sanomaan, sillä seura on laajentunut liikuttamaan koko Jyväskylän yliopistoa. Liikuntatieteellinen tiedekunta toimii kuitenkin edelleen Riemun “kotipesänä”, sillä useat jaostot harjoittelevat Liikunnan tiloissa. Seuraa perustettaessa eivät jaostojen eläinnimet olleet alkuperäinen suunnitelma, vaan myöhemmin perustetut jaostot ovat lanseeranneet jaostoille omat lempinimet, jonka kunkin jaoston perustajajäsenet ovat päättäneet. Tämän vuoksi Riemun ensimmäiset jaostot eli miesten jalkapallo, miesten futsal ja CaKo eivät omista eläinnimeä.