Siirry suoraan sisältöön

Liikunnan Riemu

Riemukortti

Riemun Miesten Futsal-Liigakausi alkaa!

Aijjai! Illat pimenee ja miesten Futsal-Liigan alku lähenee! Kausi polkaistaan käyntiin asianmukaisella tavalla tiistai-iltana Ässä-areenan (Jyväskylän Monitoimitalon) hornankattilassa, kun Riemu saa vieraakseen rakkaan paikallisvastustajan, hallitsevan Suomen mestarin Kampuksen Dynamon. Riemulle ottelu on koko kauden ensimmäinen, kun taas KaDy korkkaa kautensa isännöimällä vaasalaista sarjanousijaa FC Kiistoa jo sunnuntai-iltana Ässä-Areenalla.

Riemun rosteri kaudella 22-23 on sopiva sekoitus pitkän linjan futsalosaamista ja nuorta nälkäistä asennetta. Kovia, nimekkäitä pelimiehiä jätti Jyväskylän taakseen edelliskauden jälkeen. Arttu, Jonne, Hans ja Sauli löivät Riemu-uransa ainakin tällä erää jäihin ja veivät mukanaan valtavan määrän tehoja, oveluutta, nokkeluutta, prässäysvoimaa ja torjuntoja pitkin Suomen maata. Massiivisia saappaita jäi siis uudelle sukupolvelle täytettäväksi, mutta onneksi löytyy myös uusia tulijoita! Ensinnäkin liikunnalle saapunut uusi futsalsukupolvi näyttää erittäin lupaavalta! Näistä veijareista kuulette varmasti lisää tänä vuonna ja etenkin tulevina vuosina.

Uuden liikuntalaissukupolven lisäksi Jyväskylään saapuu alkavalle kaudelle aimo annos futsalkokemusta Joutsasta, kun Joonas Manzo liittyy Riemu-perheeseen! Tehokas viimeistelijä varustettuna vuosien kokemuksella Futsal-Liigasta olisi varmasti kelvannut monelle muullekin, mutta Joonas päätti valita Riemun! Ilokseni voin myös todeta samaan hengenvetoon, että toissakaudelta Riemun paidasta tuttu Matias Hovi tekee paluun Riemu-paitaan tänä syksynä! Viime kaudella yhdessä pelissä kentällä pyörähtänyt ja tällöin kahdesti vastustajaa rokottanut Hovi täydentää Manzon kanssa Riemun pivot-osaston vastustajien kannalta pelottavan kovaksi. Näiden lisäksi Jyväskylään saadaan takaisin massiivinen määrä kokonaisvaltaista futsalosaamista, kun pitkän linjan riemulainen Markus Riikilä tekee paluun!

Perinteisesti Riemun pre-season on nousujohteinen kokonaisuus, kun pelaajisto kömpii kohti Jyväskylää omaan tahtiinsa elokuun mittaan. Tänä vuonna on kuitenkin saatu vedettyä monta ehjää treeniviikkoa hyvällä vahvalla miehityksellä jo ennen ensimmäistä ottelua ja Riemu todellakin on valmis alkavaan kauteen niin henkisesti kuin fyysisesti. Pre-season on pitänyt sisällään kaksi harjoitusottelua JoSePaa vastaan, josta saldoksi jäi kaksi voittoa.

Joukkue pääsee varsin ehjällä kokoonpanolla kauden ensimmäiseen otteluun. Ville Vanttaja kärsii kevään playoffien jäljiltä pelikieltoa kauden avausottelussa ja Samuli Aatsinki on pari kuukautta sivussa nilkkavamman vuoksi. Näiden veijarien poissaoloja lukuun ottamatta näyttää joukkueen tilanne vakaalle.

Myös KaDy:n pelaajisto on uudistunut alkavalle kaudelle varsin paljon. Ainakin Jukka Kytölä, Sergei Korsunov ja Jani Korpela ovat lähteneiden listalla. Lähtijöiden tilalle uutta tulivoimaa KaDy saa Torniosta, kun Newton Jr palaa Jyväskylään alkavalle kaudelle. KaDy pääsee alkavaan kauteen Riemua useamman ottelun pelanneena, kun se kävi jo elokuun puolella Montenegrossa raivaamassa tiensä UEFA Futsal Champions Leaguen Main Roundille myös tälle kaudelle. KaDy lähtee alkavaan kauteen hyvin kapealla rosterilla ja nähtäväksi jää kuinka koville Riemu saa KaDyn laitettua tiistaina murhaavalla prässillään.

Riemun markkinointikoneisto on painanut yötä päivää jo toista viikkoa hommia ja näyttää uhkaavasti siltä, että mökki saadaan kunnolla sekaisin tiistaina. Ennakkolippuja on mennyt jo ennen matsiviikkoa mieletön määrä.

Saavu siis tiistaina 27.9. klo 19.00 Ässä-Areenalle (Jyväskylän Monitoimitalolle) todistamaan Suomen suurinta yksittäistä futsalottelua ja seuraamaan kuinka kauden avaavassa paikallisväännössä käy!

DerbyJKL: Riemu-Kady

Tiistaina 27.9. klo 19.00 Ässä-Areenalla (Jyväskylän Monitoimitalolla)