Liikunnan Riemu

Riemukortti

Laihian luokkaretkeltä yksi piste plakkariin

-Laihialaisesta Futsal-illasta muodostui trilleri – Riemu ei kyennyt kellistämään FC Kiistoa

Lauantaina pelattu laihialainen futsalnäytös ei todellakaan jättänyt ketään kylmäksi, vaan katsojat saivat pisimmän mahdollisen kaavan kautta vastineitta rahoillensa. Ottelusta muodostui vähämaalinen ja tasainen näytös, jossa molemmat joukkueet pääsivät käyttämään hyväksi vahvuuksiaan. Kiisto ja Riemu pääsivät lopulta sopuun ottelun paremmuudesta voittomaalikisan jälkeen, jossa vaasalaiset olivat tällä kertaa vahvempia ja ottelu päättyi lukemiin 3–2.

Peli alkoi Riemun komennossa, ja Coach-Martikaisen pelipalaveriteesit saatiin vietyä käytäntöön, kun Riemu kaappasi ottelun hallinnan itselleen tavaramerkkiprässillään ja aktiivisella pallon liikuttamisellaan. Molemmat kentät pääsivät hyville maalipaikoille, mutta viimeistelytehokkuudessa oli vielä parannettavaa. Riemu sai luotua laadukkaita maalipaikkoja aiemmin viikolla läpikäytyjen avausmallien avulla. Ensimmäistä liigapeliään pelannut Arttu “Pendolino” Kivikangas aloitti liigataipaleensa todella vakuuttavasti ja koulutti tuttuun tapaan vastustajia prässätessään ja palloa suojatessaan. Riemuperhe jää kuitenkin vielä odottelemaan ensimmäistä liigamaalia, vaikka muutama makoisa maalipaikka miehelle avautuikin.

Lukuisista maalipaikoista huolimatta Riemun avausmaalia jouduttiin odottamaan 12. peliminuutille saakka. Leevi “Diili” Kemppainen katkaisi vaasalaisten hyökkäyksen poikasen, käytti palloa liigan vaarallisimpiin vasemman jalan tillikoitsijoihin lukeutuvalla Joonas “Kukaan ei syö” Madetojalla, ja hoiteli viimeistelyn lähes tyhjään maaliin. Helpottava avausmaali oli nähnyt päivänvalon. Ensimmäisen puoliajan loppua kohden riemulaisten rikkeet alkoivat täyttyä pelottavaa tahtia, mikä vaikutti suoranaisesti heidän prässiinsä – tämä antoi Kiistolle enemmän tilaa operoida pallon kanssa, mutta vaarallisille maalipaikoille heillä oli vaikeuksia päästä. Puoliajalle lähdettiin 0–1 –tilanteesta.

Toinen puoliaika alkoi samalla kaavalla kuin ensimmäinenkin – Riemu loi maalipaikkoja tasaiseen tahtiin, mutta viimeistelyvaikeudet jatkuivat. Peli-ilme ei kuitenkaan muuttunut tuskaiseksi, vaan Riemu malttoi jatkaa sitä kuuluisaa omaa peliään ja palkinto tulikin vajaa viisi minuuttia ennen loppua. Hienosti toisella puoliajalla kehiin tullut, sekä parhaaksi riemulaiseksi valittu Topias “Korso” Tiainen löysi upealla syötöllään takatolpalle nousseen Ville “Vänttäjä” Vanttajan, joka liukui pallon tyhjään maaliin. Maali oli suuri helpotus Riemulaumalle, minkä aisti erityisesti Hovin ja Vanttajan välisestä omaleimaisesta tuuletuksesta.

Toisen maalin jälkeen peliä ehti kulua vain vajaat pari peliminuuttia, kun Kiisto kavensi pelin 1–2:een. Riemun epäonnistunut pelinavaaminen omalla kenttäpuolella kostautui, ja Lauri Karri pääsi siirtämään riemuvahti Otso Honkosen torjunnasta tulleen paluupallon maaliin. Ja niinhän siinä sitten kävi, että lentävällä maalivahdilla pelatessaan vaasalaiset onnistuivat myös tasoittamaan ottelun. Poikittaissyöttö tavoitti reikäpaitaa kantavan Ilari Anttilan, joka painoin pallon helposti tyhjään maaliin. Tasoitus oli todella harmillinen Riemun kannalta, sillä joukkueella oli kaikki mahdollisuudet paketoida peli toisella puoliajalla lukuisten maalipaikkojensa turvin. Kun jatkoaikakaan ei tuottanut tulosta, päätettiin ottelun paremmuus rangaistuspotkukilpailussa, jossa molemmilla joukkueilla oli haasteita ohittaa sekä maalivahti että osua maalipuiden väliin. Riemulaisista tässä tehtävässä onnistuivat Joonas “Manzo” Manzo sekä kapteeni Olli “Syöttelen” Pöyliö. Tämä ei kuitenkaan riittänyt tällä kertaa kahteen pisteeseen, vaan Kiisto oli tällä kertaa tässä kilpailussa etevämpi ja nappasi voiton itselleen.

Vaikka tappio oli Riemun kannalta harmillinen ja jopa turhauttava, ei poikien ole syytä työntää päätä pensaaseen. Riemu toteutti niitä asioita, joista kuluvalla viikolla oli käsitelty, eikä peli-ilmeessä tai asenteessa ollut valittamista, maalipaikat kun vain olisi hyvä käyttää hyväkseen. Lisäksi muutaman debytantin ensiesiintyminen Riemu-paidassa tarjosi ilonaiheita. KaDy:sta lainalla oleva Otso Honkonen torjui maalillaan hienosti, ja tarjosi lukuisilla torjunnoillaan sekä pelissä, että voittomaalikisassa mahdollisuudet voiton kairaamiseen. Espoolainen Arttu “ylikylä” Kivikangas tuli myös sisään liigaympyröihin tyylillä ja osoitti heti vaarallisuutensa futsalparketilla. Laihialainen futsal-lauantai tarjosi myös Jobin postia – Kivikangas, Madetoja ja Niskajärvi joutuivat jättämään pelihommat kesken loukkaantumisten johdosta, ja nähtäväksi jää, mikä on poikien kuntoutusaikataulu. Riemun seuraava otatus on tulevana lauantaina, kun vastaan asettuu liigan kovimpiin nippuihin lukeutuva Akaa Futsal. Harmittava tappio jätti varmasti nälkää riemuleiriin ja joukkue haluaa todistaa, että myös “isot” voidaan kaataa. Ei muuta kuin kohti uusia futsal-haasteita!