Siirry suoraan sisältöön

Liikunnan Riemu

Riemukortti

Käsittämätön maalikarnevaali Riemun Miesten Futsal-Liigan avauksessa

Huhhahhei, mistähän sitä oikein aloittaisi. Ässä-areenalla nähtiin kaikkien aikojen maalikarkelot, kun Kady ryösti kolme pistettä itselleen lukemin 10-13 (4-10). Ei mitään hajua, mikä on Futsal-Liigan yksittäisen ottelun maalimääräennätys, mutta tuskin 23 maalia siitä ainakaan kauaksi jää. Ottelua seurasi paikan päällä uskomaton 827 hengen yleisö, jolle tarjoiltiin nyt sitten sirkushuveja koko rahalla.

Ottelu sai kotijoukkueen näkövinkkelistä maittavan alun, kun pallo pyöräytettiin Kadyn maaliin jo ensimmäisellä peliminuutilla uuden tulokkaan Joonas Manzon toimesta. Kotiyleisön railakkaan juhlimisen Kady kuitenkin keskeytti vain sekunteja avausmaalin jälkeen. Tämän jälkeen sama kaava toistui. Leevi Kemppainen räjäytti kotiyleisön huutomyrskyyn Riemun toisella maalilla, mutta Kady kuittasi jälleen alle minuutissa. Muutama minuutti myöhemmin Kemppainen iski toistamiseen ja naulasi Riemun kolmatta kertaa johtoon. Hetki johdosta ehdittiin nauttia, kunnes alkoi ehkä Riemun seurahistorian synkin jakso. Viisi maalia alle neljään minuuttiin, joista kolme keskimmäistä alle 30 sekuntiin… Tuohon päälle vielä 3 maalia ennen taukovihellystä ja karmeat taukolukemat olivat valmiit. Eipä tuosta hirveästi jälkipolville kerrottavaa jäänyt, tai ehkä sitä nimenomaan jäi.

Toiselle puoliajalle Ässä-areenan uumenista palasi kasvojen pesua janoava kotijoukkue. Huolimatta toisen puoliajan ensisekuntien takaiskumaalista lähti Riemu päättäväisesti rakentamaan kaikkien aikojen nousua maali kerrallaan. Mahdoton näyttikin jo ajoittain mahdolliselta, kun parhaimmillaan Riemu oli kahden maalin päässä vajaa kuusi minuuttia ennen loppua. Nousu ei ihan kuitenkaan kantanut loppuun asti ja hämmentävät 10–13 lukemat kirjattiin taululle. Tulipahan tämäkin päivä nähtyä, kun kymmenen tehtyä maalia hallitsevaa Suomen mestaria vastaan ei riitä edes maalin päähän voitosta.

Kenttätapahtumista huolimatta oli ottelutapahtuma kokonaisuudessaan aivan uskomaton! 827 katsojaa on lukema, josta ollaan kateellisia jokaisessa futsalkaupungissa Suomessa. Massiivinen kiitos joka ikiselle paikallaolijalle! Tunnelma oli uskomaton ja Riemu-yhteisön tuki joukkueelle ilmiömäistä.

Jos tässä pilvenreunusta etsitään kenttätapahtumista, niin olihan tuossa viihdettä ihan joka ikisen sentin edestä. Muutamia katsomosta pelin jälkeen kuultuja lausahduksia olivat muun muassa: ”Täähän on ihan sairasta!”, ”Tuun jatkossa varta vasten Jyväskylään näitä pelejä varten.” ja ”Futsalhan on viihdyttävämpää, kun mikään muu urheilu.”

Joukkue ottaa tästä kaiken positiivisen nöyrin mielin matkaansa ja lupaa tulevissa otteluissa tarjota sirkushuvit oman nälkäisen, työteliään ja ahnaan puolustuspelin kautta pyrkien kuitenkin jatkamaan maalitehtailua vastustajien päädyissä. Tähän tarjoutuu mahdollisuus jo lauantaina, kun kauden toinen ottelu pelataan Espoossa toisen viime kauden finaalijoukkueen GFT:n vieraana. Kotiottelut jatkuvat sunnuntaina 16.10, kun Riemu saa Valkeakoskelaisen Mad Maxin vieraaksi Ässä-areenalle.