Siirry suoraan sisältöön

Liikunnan Riemu

Riemukortti

JA NÄIN! Riemun voittotili auki Miesten Futsal-Liigassa

Riemu avasi kauden 2022–23 voittotilinsä tyylillä, kun kotoisalla Ässä-areenalla vieraillut Valkeakosken Mad Max kaatui vakuuttavin lukemin 5–1 (2–1). Kahden aikaisemman kierroksen tappio-ottelut KaDya ja GFT:ia vastaan oltiin pystytty nollaamaan, joskin Riemun pelaajien raivoisat tuuletukset jokaisen maalin ja onnistuneen suorituksen jälkeen kielivät siitä, kuinka tärkeä kyseinen voitto joukkueen sisälläkin oli.

”Tuuletuksia on harjoiteltu tavallista enemmän viime päivinä”, joukkueen reppuselkäänsä sunnuntai-iltana ottanut pelaajavalmentaja Elias ”Veistos” Martikainen (1+1) myöntää.

Ottelun alku oli hieman tunnusteleva, mutta jo parin minuutin päästä alkoi tapahtua. Koronavuosien jälkeen paluun tehnyt sääntö kenttäpuoliskojen vaihtumisesta ottelun puoliajalla hämmensi Topias ”Zicky” Tiaista sen verran, että hän epähuomiossa sijoitti pallon Riemun omaan maaliin. Erehdys oli ymmärrettävä siitäkin syystä, että Riemun maalia vartioi vielä verrattain vieras kasvo, ensimmäistä syksyään mustaturkoosia edustava Jussi-Pekka ”JP” Lana, jonka ohittaminen tuntui nopeassa tilanteessa luontevalta peliteolta.

Kun hyökkäyssuunnat oli tämän Mad Maxille kirjatun takaiskuosuman jälkeen kerrattu, ei maaleja enää Riemun maalista loppuiltana kaivettu. Sen sijaan vastustaja sai tuta Riemun laajan ja tuhoisan tulivoiman, kun maalinteossa onnistui Tiaisen lisäksi peräti viisi eri pelaajaa. Tasoitusmaalista vastasi upean vapaapotkukuvion päätteeksi Leevi ”Vyyhti” Kemppainen, joka räjäytti Ässä-areenan kolminumeroisen yleisön infernaaliseen huutoon. Lisää oli kuitenkin tulossa, sillä heti seuraavasta hyökkäyksestä Joonas ”Neuvonantaja” Madetoja laukoi Riemun 2–1-johtoon nopean pallonriiston jälkeen. Tarkka aika maalien välissä oli vain 8,74 sekuntia, mikä on muuten täsmälleen sama aika, jonka Arttu ”Ylikylä” Kivikangas juoksi 100 metrin ennätyksessään Harjun stadionin etusuoralla syyskuussa 2022. Sattumaako? Kuka sen tietää. Näissä lukemissa mentiin myös ottelun tauolle.

Toisella puoliajalla Riemu karisti koskilaiset lopullisesti kannoiltaan. Ensin Elias Martikainen tälläsi vapaapotkun lähes puolesta kentästä takakulmaan, ja hetkeä myöhemmin Eino ”Lounge” Ek laukoi pallon peräti kaksien ”puikkojen” läpi alakulmaan. Ottelun lopussa Riemu hyödynsi vielä aiemmilta kausilta tuttua, hieman varioitua vaihtokikkaansa, jonka päätteeksi Jarkko ”Time” Niskajärvi iski pelivälineen viidettä kertaa vierailijoiden verkkoon Martikaisen kovin maukkaasta tarjoilusta. Ottelun lopussa Riemu kesti vielä Mäxien väkevän ylivoimapelaamisen, ja lopulta pisteet jäivät Jyväskylään lukemin 5–1.

Riemuun täksi kaudeksi palannut Markus ”Mister” Riikilä oli tuttuun tyyliinsä yhtä hymyä ottelun päätyttyä ja kertoi samalla hieman omasta asemastaan joukkueessa:

”Aivan mahtava voitto joukkueelta, ei voi muuta sanoa. Itse olen kärsinyt hieman loukkaantumisista, joten ainakin syksyn ajan keskityn enemmän valmennuspuoleen toimien Eliaksen apuna penkin päässä tarpeen niin vaatiessa. Paluu Jyväskylään on ollut erittäin mieleinen, ja olen pystynyt lyhyessä ajassa tuomaan joukkueeseen paljon uutta. Esimerkiksi entisen seurani PP-70:n erikoistilannekuviot on otettu joukkueessa hyvin vastaan, ja niitä on pyritty ajamaan aktiivisesti sisään harjoituksissa. Tästä on hyvä jatkaa!”

Seuraavan kerran Riemu on tulessa viikon päästä Laihialla, kun vastaan asettuu sarjanousija FC Kiisto Vaasasta. Oi meidän Riemu on!

Riemu – Mad Max 5–1, Jyväskylän monitoimitalo, 16.10.2022 klo 15.30

Riemun kokoonpano: Jussi-Pekka Lana (aloittava mv), Matias Hovi, Eino Ek, Topias Tiainen, Jani Rinta-Halkola, Joonas Manzo, Oskari Kainulainen, Samuel Lehtimäki, Ville Vanttaja, Olli Pöyliö, Leevi Kemppainen, Elias Martikainen, Joonas Madetoja, Jarkko Niskajärvi