Liikunnan Riemu

Riemukortti

Futsal-miesten viikonloppuretkeltä yksi piste Jyväskylään

Futsal-miesten pikkubussin nokka käännettiin viikonloppuna kohti pohjoista, kun vuorossa oli viikonloppuvisiitti Kemiin ja Tornioon.

Lauantaina pitkän matkustuksen päätteeksi Riemun futsalistoja odotti se ennakolta kovempi haaste, kun vastaan asettui sarjan kärkisijoilla keikkuva FC Kemi. Ottelun avausjaksolla nähtiin loistavia maalintekopaikkoja molemmissa päädyissä, mutta aivan viimeinen terävyys Riemu-kintuista oli jäänyt johonkin Nelostien pientareelle Jyväskylän ja Kemin välille. Tämä näkyi etenkin puolustuspäässä ja kotijoukkue Kemi hilasi itsensä 4-0 johtoasemaan ensimmäisen jakson aikana.

Toiselle jaksolle pienen puhaltelun jälkeen Tervahallin pukukopin uumenista kömpi kuitenkin päättäväinen vierasjoukkue. Heti ensimmäisessä vaihdossa Elias Martikainen starttasi mustaturkoosin takaa-ajon varmalla viimeistelyllä vasempaan yläkulmaan. Riemu oli tämänkin jälkeen vahvasti niskan päällä rakentaen useita vaarallisia maalintekopaikkoja. Reilun yhdeksän minuutin kohdalla Leevi Kemppainen kavensi eron jo kahteen maaliin. Riemulla oli vielä paikka niitata itsensä maalin päähän kuudesta metristä, mutta Kemi-maalivahti veti tässä mittelössä tällä kertaa pidemmän korren. Toisen jakson vahva lento ei siis kantanut kahden maalin eroa lähemmäksi ja näin Kemissä päädyttiin varsin viihdyttävän futsaliltaman päätteksi 4-2 kotivoittoon.

Joukkue lataili akkujaan upeassa ja tunnelmallisessa Motel Käpylässä. Ruoka oli maittavaa, huoneet tunnelmalliset, saunatilat tiptop ja palvelu ensiluokkaista. Lämmin kiitos Motel Käpylään, jos tämä vaikka jonkun siellä sattuu tavoittamaan:).

Hyvin nukutun yön jälkeen oli aika laittaa jalalla koreaksi Torniossa ToPV:n vieraana. Lauantaista sisuuntuneena Riemu piti huolen siitä, että se oli totaalisen valmis taisteluun heti ensisekunneista lähtien. Jo kolmen minuutin kohdalla oli Kemppaisen aika naulata viikonlopun toinen täysosuma. Tähän maaliin mallikkaan esityön rohkealla tarkalla syötöllään tarjoili joukkueen matkaan syksyllä hypännyt nuori fuksivahti JP ”JP” Lana. Joukkueen kapteeni Olli Pöyliö viimeisteli varmasti Riemun taukojohdoksi 2-0 vajaan kymmenen minuutin kohdalla.

Varsin vahvan ensimmäisen jakson jälkeen oli Riemun luonnollisesti tarkoitus jatkaa siitä mihin se ennen taukoa jäi. Toinen jakso oli kuitenkin kokonaisuudessaan varsin vaikea ja kotijoukkue ToPV päästettiin kömpimään mukaan taisteluun pisteistä. Varsin onnekkaiksi Tornion muutamaa osumaa voi luonnehtia, mutta kyllä näidenkin paikkojen syntyminen rohkeammalla ja ryhdikkäämmällä toisen jakson peliesityksellä olisi ollut estettävissä. Tornio siirtyi jo 3-2 johtoon Riemun rikkeiden täyttymisen myötä tulleesta 10-metrisestä. Riemu osoitti kuitenkin sisukkuutta, kun Kemppainen maalasi viikonlopun kolmannensa vain neljä sekuntia ennen päätösvihellystä ja siirsi näin ratkaisun jatkoajalle. ToPV sai kuitenkin jatkoajalla pidettyä ison vaihteen silmässä ja raapi itselleen kaksi pistettä.

Missään nimessä yksi piste ei ollut sellainen määrä, johon Riemu-rykmentti olisi tyytyväinen, mutta ei auta kuin jatkaa hommia nöyrästi ja suunnata keskittyminen ensi viikon lauantain erittäin tärkeään TPK-kotipeliin.