Siirry suoraan sisältöön

Liikunnan Riemu

Riemukortti

Voittomaalikilpailuissa tappion kokeneet joukkueet kohtaavat Futsal-liigassa

Liikunnan Riemu saa lauantaina 15:30 alkavassa ottelussa vastaansa viime kaudella välieriin yltäneen Akaa Futsalin. Akaa Futsal on ainoa joukkue Futsal-Liigassa, joka onnistunut pitämään Riemun pisteittä nykyisen liiga taipaleen ajan. Edellisissä neljässä keskinäisessä pelissä pisteet ovat matkanneet Pirkanmaalle tylysti 12-0 maalieron ollessa 25-11. Pitäisikö näillä puheilla skipata peli ja hypätä suoraan saunailtaan?

Edeltävänä viikonloppuna Riemu kärsi kirvelevän tappion voittomaalikilpailussa FC Kiistolle. Tappiosta teki kirvelevän se, että vielä viisi minuuttia ennen ottelun varsinaisen peliajan loppua Riemu johti ottelua kahdella maalilla. Riemu on kärsinyt alkukaudella useista loukkaantumisista, mutta tätä varten joukkueessa on yli 20 sopimuspelaajaa. Pelkkä sopimuspelaajien määrä ei sinällään ole mikään indikaattori, mutta usean vuoden kokemuksella voidaan sanoa, että tässä massassa on paljon nuorta potentiaalia, jotka saavat rauhassa omaksua futsalin salat. Otetaan esimerkki vuodelta 2019, kun nuoret Joonas ”Toijala” Madetoja, Juuso ”Varba” Eteläpää sekä Aleksi ”Intti” Autti saapuivat liikunnalle ja Riemuun. Nämä nuoret heitettiin osin pakon saattelemana suoraan pelaavin kenttiin ja 1300 silmäparin eteen, kun vastaan asettui Jyväskylän jäähallissa paikallisvastustaja Kampuksen Dynamo. Madetoja muistelee peliä seuraavasti: ”Tottakai oli hienoa päästä heti pelaamaan, mutta en mä sillon ymmärtäny vielä futsalista mitään. Yritin vaan psyykata itseäni ja keskittyä siihen, ettei oma pelaaja pääse missään vaiheessa karkuun.” Tällä kaudella uudet pelaajat kestävät vertailuin 2019 vuosikurssiin, mutta nyt uusia pelaajia on pystytty ajamaan rauhassa sisään. Peliaikaa ensimmäisten neljän ottelun aikana on jo saanut Jussi Pekka ”JIIPEE” Lana, Arttu ”Ylikylä” Kivikangas sekä Jani ”Kuopijjoo” Rinta-Halkola. Kaikilla heillä on annettavaa joukkueelle, mutta maltti on valttia.

Todellisuudessa molemmissa joukkueissa on tapahtunut paljon muutoksia edellisiin kausiin verrattuna. Akaa Futsal joutui vaihtamaan valmentajaa, kun italialainen Sergio Gargelli valittiin futsalmaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Gargelli kävi itseasiassa viime viikolla tutustumassa Liikunnan Riemun toimintaan ja ”valmennusstaffi” pääsi esittelemän liikunnan tiluksia. Gargellin apuvalmentaja ja Akaa Futsalin monivuotinen kapteeni Jussi Nyström lopetti keväällä pitkän pelaajauransa. Nyström ehti pelata Akaassa peräti kymmenen vuoden ajan, joiden aikana pelejä kertyi yli 250 ja tehopisteitä reilusti yli 300. Kokemusta ja tulivoimaa lähti roppakaupalla, mutta toisaalta Akaa paikkasi ainakin osan tulivoimasta kaappaamalla Justus Kunnaksen Mad Maxista. Akaa on kirjannut alkukauden kolmesta pelistä yhteensä seitsemän pistettä päästäen ainoastaan neljä maalia. Edellisessä ottelussa Akaa kärsi tappion voittomaalikilpailussa GFT:lle.

Millaista ottelua on syytä odottaa? Yksi asia, johon jokainen voi ottelussa kiinnittää huomiota on maalivahtien pelaaminen pallollisena. Akaa futsal tulee todennäköisesti hallitsemaan palloa ja hyödyntämään loistavan vasemman jalan omaavaa maalivahtia, Kasper Kangasta, pelinavaamisessa. Huomionarvoista on myös, että Kangas on osunut maalipuiden väliin kahdessa edellisessä pelissä Ässä-Areenalla Riemua vastaan. Avainasemaan nousee se, miten Riemu onnistuu omassa prässissään etenkin, kun vastustaja hyödyntää maalivahtia. Tämä on asia, jota on varmasti painotettu pitkin viikkoa.

PS. Puoliajalla luvassa mieletön spektaakkeli, kun esiintymään saapuu Liikunnan Riemun Pantterit

Iskeekö Kasperi Kapanen jälleen? Joskushan se Riemunkin on voitettava Akaa? Kaksi kastetta viikkoon? Leviääkö kopissa jälleen ”Tuuren sairaus”?

Riemu-Akaa Futsal lauantaina 29.10. 15.30 Ässä-Areenalla!