Siirry suoraan sisältöön

Liikunnan Riemu

Riemukortti

Riemu taipui loppuhetkillä Akaa Futsalille

Kotijoukkue Liikunnan Riemu laittoi Akaa Futsalin ahtaalle, mutta vierasjoukkueen rutiini ja
kylmäpäisyys takasi sen, että täysi pistepotti lähti vieraiden mukaan. Näin ollen tuttu tarina sai
jatkoa. Ottelu kestää 40 minuuttia ja lopuksi pisteet lähtevät Akaalle. Riemu taipui lopulta 3-4 (2-1). Ottelun ratkaiseva osuma nähtiin ainoastaan 43 sekuntia ennen täyttä aikaa. Otteluraportissa mennään hieman pintaa syvemmälle ja käydään läpi, miksi Akaa oli piirun verran parempi.

Ottelun alussa ja oikeastaan koko ensimmäisellä puolikkaalla kotijoukkue oli kuskin paikalla.
Riemulle tyypillinen kova prässi toimi loistavasti eikä vastustaja päässyt kovin monta kertaa
hallitsemaan palloa Riemun kenttäpuoliskolla. Hyvä prässipeli perustui osin lyhyisiin intensiivisiin vaihtoihin, mistä kertoo Riemun ensimmäinen osuma. Aloitusviisikko ehti käydä jo kertaalleen vaihdossa, kun kahden minuutin pelin jälkeen Elias ”Sheriffi” Martikaisen maali siivitti joukkueen 1-0 johtoon. Komeaan laukaukseen syötön tarjoili Leevi ”Keksi” Kemppainen.

Ennen ottelua esiin nostettiin Akaan maalivahdin rooli pelinavauksissa ja etenkin se, kuinka Riemu onnistuu sen puolustamisessa. Tilanteet välittömälle prässille tunnistettiin läpi ottelun hyvin, mutta myös nöyryys pudota alas tiiviiseen alivoimamuotoon oli toimivaa. Yksittäisenä
onnistumisena mainittakoon Joonas ”Daddy” Manzon upea nosto yli Akaan maalia vartioineen Kasperi Kankaan, kun Akaa yritti hyödyntää maalivahtia ylivoimalla. Kaksi minuuttia ennen puoliaikaa nähtiin koko ottelun kannalta merkittävin yksittäinen tilanne ja erittäin harvinaislaatuinen tapahtumaketju. Riemun pallonriistosta käynnistyi erittäin lupaava kolmellayhtä vastaan hyökkäys, joka päättyi siihen, että Jarkko ”Ovet lukossa” Niskajärvi taklattiin sääntöjen vastaisesti kumoon, kun hän olisi ollut puttaamassa palloa tyhjään rysään. Tilanteesta näytettiin punaista korttia vierasjoukkueen Aleksi Pirttijoelle. Nykyisellä VAR-aikakaudella olemme tottuneet, että tuomiot voivat muuttua hovissa, mutta ilman VAR-tarkastelua seuraava tapahtuma on erittäin harvinainen. Nyt pitkän juttutuokion jälkeen tuomarit vaihtoivat mielipidettään ja Pirttijoki haettiin suihkusta takaisin pelikentälle ja tuomio vaihtui keltaiseen korttiin, eikä Riemu näin päässytkään pelaamaan ylivoimalla ensimmäisen puoliajan loppua. Akaa onnistui sen sijaan kaventamaan taukotilanteeksi 2-1.

Toiselle puolikkaalle Akaa tuli erittäin nälkäisenä ja sai luotua paljon tilanteita Riemun maalille. Riemun parhaaksi pelaajaksi ottelussa valittu maalivahti Jussi Pekka ”JIIPEE” Lana nappasi monta tärkeää torjuntaa, mutta lopulta Akaan paras pelaaja Juhana Jyrkiäinen iski kaksi maalia ja pakotti Riemun takamatkalle. Riemu onnistui tasoittamaan pelin, kun Ville ”Lämäri” Vanttaja luki hienosti vastustajan syötön, lainasi palloa Matias ”Innovaattori” Hoville ja puttasi itse pallon tyhjään maaliin. Malliesimerkki nopeasta tilanteenvaihdosta.

Akaa otti 3-3 tasatilanteessa aikalisän ja kokeili ottelun ratkaisua ylivoimalla ja koska Akaan voittaminen tai pisteiden saaminen on tehty
hankalaksi ellei jopa mahdottomaksi, niin lopputuloksen voinee arvata. Hienon kuvion jälkeen Riemun pelaajien keskeltä Justus Kunnas naulasi ottelun loppulukemiksi 3-4. Jo toisessa ottelussa perättäin Riemun alivoima ei toiminut ottelun ratkaisuhetkillä parhaalla mahdollisella tavalla. Aikaa pelikelloon jäi ainoastaan 43 sekuntia eikä Riemu onnistunut luomaan ylivoimalla maalipaikkoja.

Nyt siirrytään lyhyelle maajoukkuetauolle, jonka aikana saadaan alle kaksi hyvää treeniviikkoa ennen kuin Ässä-Areenalle vieraaksi saapuu Sovo Futsal. Alkukausi on tuloksien valossa ollut todella haastava, mutta ei ole syytä painaa päätä pensaaseen. Nyt miehet kuntoon ja kohti marraskuun pelejä!