Siirry suoraan sisältöön

Liikunnan Riemu

Riemukortti

Futsal-miesten vuosi käyntiin voitokkaasti!

Futsal-miesten vuosi sai voitokkaan alun loppiaisen kamppailussa, kun FC Kiisto kaatui rangaistuspotkukilpailun jälkeen 6-5 (3-1) ja äärimmäisen tärkeät 2 pistettä jäivät Jyväskylään

Ei voi sanoa, että uuteen vuoteen olisi lähdetty Riemu-leirissä helpoista lähtökohdista. Syyskausihan oli totta puhuen varsin vaikea. Sekaan mahtui erittäin heikkoja pelejä ja usea kirvelevä loppuhetkien tappio. Kurssia lähdettiin siis päättäväisesti kääntämään heti vuoden ensimmäisessä ottelussa.

Ässä-Areenan uumenista parketille syöksyikin nälkäinen ja aggressiivinen kotijoukkue. Hyville paikoille päästiin jo ensi minuuteilla, mutta vajaa kahdeksan minuuttia vierasjoukkueen maali pysyi puhtaana. Kellonlyömällä 07.56 näki vuoden 2023 ensimmäinen Riemu-maali päivänvalon, kun Ruudunkin Twitter-tilillä joulukuussa huomiota saanut Elias ”Märkä-Martikainen” Martikainen ujutti pallon maaliin räjäyttäen fanikatsomon huutomyrskyyn. Muutama minuutti tästä syyskaudella vahvasti joukkueeseen sisään tullut Viljami ”Veistos” Isotalo kiitti vastuusta ja täräytti futsaluransa ensimmäisen täysosuman siirtäen kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle.

Kahden maalin johto ei kuitenkaan kauaa kestänyt, kun erikoistilanteen jälkitilanteesta voimakas vaasalaiskanuuna painui maaliin.

Syyskaudella Riemu päästi ikävän useasti ensimmäisen jakson viime hetkillä vastustajan pöllyttämään maaliverkkoaan, mutta eipä enää! Kevät on täällä! Riemu is back! Jne..! Sensuellin kauniin ja maltillisen syöttelyn päätteeksi Ville ”Polar” Vanttaja siirsi kotijoukkueen jälleen kahden maalin karkumatkalle vain sekuntia ennen ensimmäisen jakson päätössummeria.

Isotalon ensimmäinen maali Futsal-Liigassa ei jäänyt illan ainoaksi ensikertalaismaaliksi, kun Riemu-rosteriin vakuuttavasti sisään tullut Topias ”Maju” Tiainen tuuttasi pallon maaliin toisen jakson alkajaisiksi.

Ottelu ehti jo näyttää taputellulta, mutta vaasalaiset alkoivat heti Tiaisen osuman jälkeen napsia johtoa pienemmäksi maali kerrallaan. Kotijoukkueen maaliverkko pöllysi luvattoman helposti ja varmalta näyttänyt voitto oli alle kahdeksassa minuutissa keikahtanut vierasjoukkueen 4-5 johdoksi. Mutta Riemuhan ei tunnetusti vuonna 2023 häviä! Joukkueen kapteeni Olli ”Kebabrulla puoliks” Pöyliö ohjasi vapauttavan tasoitusosuman reilua minuttia ennen loppua Riemun pelatessa ilman maalivahtia ja ottelu venyi jatkoajalle.

Jatkoaika mentiin varsin tasaisissa merkeissä ja ratkaisu venyi syyskierroksen keskinäisen kamppailun tapaan rangaistuspotkuille asti. Rangaistuspotkuissa Riemu oli niin maalivahtien kamppailussa, kun veto-osastollakin selkeästi raikkaammalla jalalla ja kotivoitto oli tosiasia vähän turhankin vaikeiden vaiheiden jälkeen!

Täysin puhtaita papereita ei millään vuoden aloituksesta voi kotijoukkueelle antaa, mutta voitolla vuoden aloittaminen oli äärimmäisen tärkeää. Rokki soi ensi viikonloppuna kahden ottelun verran Meri-Lapissa, kun edessä on perinteinen luokkaretki Kemiin ja Tornioon. Viime vuoden reissua voi luonnehtia varsin onnistuneeksi ja tätä temppua lähdetään tottakai toistamaan.