Siirry suoraan sisältöön

Liikunnan Riemu

Riemukortti

Futsal-miehiltä heikko esitys AU:n isäntänä

Torstaista poiketen Riemun futsal-miesten ottelu kääntyi tällä kertaa voittomaalikilpailussa tappioksi. Alastaron Urheilijat päihittivät Riemun lopulta lukemin 6-7.

Ottelussa molemmat joukkueet saivat luotua paljon laadukkaita maalipaikkoja, mikä näkyi myös tulostaululla. Maalinteon aloitti kuudennella peliminuutilla todella vahvan ottelun pelannut Arttu ’’Ylikylä’’ Kivikangas. Hän voitti kaksinkamppailussa päättäväisesti palloa suojaten AU:n pohjapelaajan ja sijoitti pallon tyylikkäästi vasurillaan alakulmaan. Parikymmentä sekuntia myöhemmin sama mies laittoi jo toistamiseen pallon AU:n verkkoon, mutta ilmeisesti vierasjoukkueen aggressiivisen protestoinnin seurauksena maali hylättiin käsivirheen takia. Kivikangas on tehnyt tällä viikolla vahvan paluun pelikentille pitkän loukkaantumisen jälkeen, ja on tuonut ominaisuuksillaan uuden aseen Riemun hyökkäyspelaamiseen.

Riemun johto ei kestänyt minuuttia pidempään, kun AU:n Tuomas Happonen sijoitti vapaapotkun tarkasti verkon perukoille. Uudestaan johtoasemaan päästiin kuitenkin kymmenennellä minuutilla, kun nyt sen sijaan Joonas ”Manzo mitä Manzo’’ Manzo tillikoi pallon maaliin vapaapotkusta laadukkaan maskipelaamisen saattelemana. Johto ehdittiin vielä tuplata viidennellätoista minuutilla erikoistilanteesta Juuso ’’Jugisan’’ Eteläpään toimesta. Muutamia sekunteja myöhemmin AU kuitenkin kuritti Riemua todella kauniin erikoistilannekuvion avulla. Puoliajalle mentiinkin Riemun 3-2 johdossa.

Toisella puoliajalla maalinteko aloitettiin jo toisella minuutilla, kun AU:n painostus katkaisi Riemun pelinrakentelun ja Jani Luoma pääsi siirtämään pallon tyhjään maaliin. Paria minuuttia myöhemmin Olli ’’Bölö’’ Pöyliö lähetti AU:n Ilari Mettälän takaisin TikTok-videoiden pariin upealla haastolla, jonka päätteeksi Joonas ’’Tillikka’’ Madetoja ohjasi kovan laukauksen maaliin. Seuraavaksi AU kuitenkin päästettiin karkaamaan ensimmäistä kertaa johtoon, kun se rankaisi Riemua minuutin aikana kahdesti. Riemu onnistui vielä tasoittamaan toisen puoliajan kahdennellatoista minuutilla ylivoimakuvion päätteeksi, mutta kohti jatkoaikaa lähdettiin lukemissa 5-5.

Jatkoajalla toistui jälleen Riemulle surullisen tuttu kaava. Ensin Madetoja tillikoi hatullisen täyteen ja Riemun johtoasemaan, mutta vain hetkeä myöhemmin AU:n ylivoima tuotti tulosta. Kymppikisassa AU oli lopulta parempi lukemin 1-3.
Täten kilpailu liigan häntäpäässä tiivistyi entisestään 9.-11. sijojen ollessa vain muutaman pisteen sisällä. Riemuleirissä ei missään nimessä olla tyytyväisiä peliesitykseen, saati tulokseen. Tulevalla viikolla ei kuitenkaan pelata lainkaan, mikä antaa mahdollisuuden keskittyä laadukkaaseen työntekoon seuraavia pelejä varten. Otteluita on jäljellä vielä neljä kappaletta, ja Riemun kohtalo on täysin sen omissa käsissä.