Siirry suoraan sisältöön

Liikunnan Riemu

Riemukortti

Futsal-miehille kirvelevä tappio Valkeakoskella

Futsal-miehet kärsivät kirvelevän tappion Mad Maxin vieraana Valkeakoskella lukemin 4-3 (2-0).

Otteluun lähdettiin tälle kaudelle harvinaisesta tilanteesta, kun lukuisien poissaolojen takia Riemun kokoonpano ei ollut jokaista paikkaa myöten täynnä. Jalkeille saatiin kuitenkin erittäin kilpailukykyinen kokoonpano avainpelaajien ollessa paikalla. Ilahduttavaa oli Elias ” Coach” Martikaisen paluu ylävartalovamman jäljiltä pelaavaan kokoonpanoon.

Riemu tuli otteluun päättäväisesti eikä bussimatkan rasitusta ollut pelikentällä havaittavissa. Hyvistä maalintekopaikoista huolimatta ei palloa saatu uitettua valkeakoskelaisten maaliin ensimmäisellä jaksolla. Mad Max sen sijaan hyödynsi paikkansa tehokkaasti ja karkasi kahden maalin taukojohtoon erikoistilanteiden jälkitilanteista syntyneillä maaleilla.

Riemu ei kuitenkaan taukotilanteesta ollut moksiskaan ja Riemun kauden ylivoimaisesti tehokkain peluri ”Mr Captain” Olli Pöyliö käynnisti kirin parin minuutin pelin jälkeen terävällä vasemman jalan kudilla. Tästä paria minuuttia myöhemmin Mad Max onnistui hilaamaan itsensä uudelleen kahden maalin karkumatkalle. Tämä johto ei kuitenkaan kauaa kestänyt, kun 16 sekuntia edellisestä ”Coach” Martikainen todisti, että maalinteko onnistuu ilman kylkiluita ja Riemu oli jälleen maalin päässä. Kun maaliteon makuun kerran oli päästy ei tasoitusmaalia tarvinnut odottaa kuin alle minuutti ja Pöyliö toi Riemun tasoihin päivän toisellaan.

Tasoitusmaalin jälkeen mentiin pidempi pätkä tasaisissa merkeissä Riemun ollessa aavituksen niskan päällä. Riemun vahva toinen jakso sai ikävän käänteen ajasssa 34.11, kun Juuso ”Jugi” Eteläpää ajettiin toisella keltaisella kortilla kentältä. Ihan sama minkä väristen lasien läpi tilannetta katselee niin lappu heilahti varsin heppoisesti. Mad Max ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään saatua ylivoimapätkää vaan Riemu selvitti alivoiman takaiskuitta. Selvitetyn alivoiman jälkeen roikkui maali ehdottomasti enemmän Mad Max-päädyssä. Eipä ollut kaukana, että Eino ”Eikka” Muhonen olisi tuutannut maalivahdin noston jäljiltä elintärkeän maalin Riemulle.

Viimeisellä minuutilla ottelun edelleen ollessa tasatilanteessa otti Mad Max lentävän maalivahdin käyttöön ja haki ratkaisua ylivoimalla. Viime otteluissa Riemu on päässyt itse rokottamaan ylivoimalla pelatessaan, mutta nyt tuli rekkalastillinen lunta omaan tupaan, kun Mad Max naulasi voittomaalin 12 sekuntia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä.

Tämän oikeasti varsin hyvän ja vahvan esityksen jälkeen olisi vierasjoukkue ansainnut enemmänkin kotiin tuotavaa pisteiden muodossa.